Otomotiv Homologasyon Parça Onayları ve Test Süreçleri

Bu işlem; arabalar, kamyonlar, motosikletler ve hatta arazi araçları için kullanılabilir. Onay süreci tipik olarak aracın nasıl kullanılacağına ve yoldaki diğer araçları nasıl etkileyeceğine bakan bir mühendislik çalışmasıyla başlar.

Eurolab olarak; otomobil üretici ve orijinal ürün üreticilerinin daha hızlı pazara erişimi için, otomotiv ürünlerinde güvenlik, güvenilirlik ve performans sağlayacak çeşitli otomotiv testleri gerçekleştiriyor.

Homologasyon Nedir?

Belirli bir pazarda satılmak üzere, bir ürünün sertifikalandırma süreci Homologasyon olarak adlandırılır. Bu, tipik olarak ürünün tüm güvenlik ve kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için, ilgili düzenleyici kurumlar tarafından gözden geçirilmesini içerir.

Bazı durumlarda homologasyon; ürünün tanıtıldığı gibi çalıştığını doğrulamak için, bağımsız testler de içerebilir. Eurolab olarak farklı birçok otomotiv homologasyon testi gerçekleştiriyoruz.

• Otomotiv elektromanyetik uyumluluk testi (EMC)

• Otomotiv çevre simülasyon testi

• E-mark ve e-mark testi

• OEM’e özgü testler

• Elektrikli araç testi

• Elektrikli araç tedarik ekipmanları testi

• Akü testi

• Global Pazar erişimi

Eurolab ekibi; otomotiv test ve onay sürecinde tüm analizleri, ölçüm ve değerlendirmeleri yaparak, kapsamlı bir rapor hazırlar.

Otomotiv Homologasyon Testi Nedir?

Günümüz otomobilleri sadece bir yerden bir yere gitmek için kullanılan araçlar değildir. Sahip olunan gurur duyulan sanat eserlerdir. Her modelin görünüşü ve performansı, onu oluşturan markanın bir yansımasıdır ve bu itibarı korumak için montaj sürecinin kalitesi esastır.

Piyasadaki her modelin katı güvenlik ve emisyon standartlarını karşıladığından emin olmak için otomobil üreticilerinin zorlu test süreçlerinden geçmesi gerekiyor. Otomotiv homologasyon testi; araçların çeşitli küresel pazarlarda güvenlik ve emisyon gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için, araç üreticilerinin geçmesi gereken bir süreçtir.

• Araç tasarım doğrulaması

• Boyut ve ağırlık özel tasarım gereksinimleri

• Çarpışma testi

• Emisyon testi

• Güvenlik değerlendirmesi gibi bir dizi aşama içerir.

Bunun yanında homologasyon parça onayları ve test süreçleri, ülkeden ülkeye farklılık gösterse de tipik olarak test ve onay aşamaları aynıdır.

Bir Araba için Homologasyon Sertifikası Nasıl Alınır?

Araçların halka açık yollarda kullanılması için, ilgili makamlar tarafından onaylandığını kanıtlayan homologasyon sertifikası alması gerekir. Homologasyon sertifikası almak için; bir otomobilin güvenlik ve performans standartlarını karşıladığından emin olmak için, bir dizi testten geçmelidir.

Arabanın ayrıca ilgili yönetim organı tarafından onaylanması da gerekir. Araçlar homologasyon mühendisi tarafından denetlenir ve bu testlerden geçtiğinde, yetkili homologasyon mühendisi tarafından belirli bir süre geçerli olacak bir homologasyon sertifikası düzenler.

Otomotivde Homologasyon Süreci Nedir?

Yeni bir araba modelinin yasal olarak halka satılabilmesi için, geçmesi gereken bir dizi standart ve prosedür homologasyon süreci olarak adlandırılır. Süreç; üretici tarafından bir prototip otomobilin bağımsız test kuruluşuna sunulmasıyla başlar.

Burada devreye Eurolab laboratuvarı ve ekibimiz girer. Eurolab; aracı güvenlik ve emisyon düzenlemelerinin yanı sıra, hükümet tarafından belirlenen diğer gerekliliklere uygunluk açısından test eder.

Kesin gereksinimler pazardan pazara değişiklik gösterse de genellikle çarpışma testleri, emisyon testleri ve güvenlik sertifikası gibi önlemleri içerir. Testlerin süreci neredeyse uzundur ve tüm arabaların aynı yüksek standartlarda tutulmasını sağlamak için, üreticilerin yeni arabalarını tasarlarken, referans olarak kullanmaları gereken, onaylı araçların bir listesi de yayınlanır.

Aracın onaylanması durumunda; yüksek sıcaklıklar, soğuklar, yağışlı havalar dahil olmak üzere, çeşitli hava koşullarında testleri de yapıldıktan sonra, Eurolab ekibi tarafından gerekli raporlama süreci başlatılır.

ilandır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir