Gelişen piyasalara yönelik tavsiyeler değişiyor

Gelişmiş ülkelerde resesyon endişelerinin tırmanması, yatırımcıların gelişmekte olan piyasa yatırımlarını gözden geçirmelerine neden oluyor.

Ekonomilerinin yavaşlaması nedeniyle gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirimlerine gitmek durumunda kalacağı varsayımı ile bu döneme hazırlık yapmaya başlayan bazı fon yöneticileri, gelişmekte olan piyasaların bu ortamda ciddi fırsatlar sunabileceğine işaret ediyor.

New York merkezli Emso Asset Management Kıdemli Portföy Yöneticisi Jens Nystedt, enflasyonun tepe yapmaya yaklaştığına, küresel ekonominin yavaşladığına ve risk primlerinin aşırı yükselmiş olduğuna işaret ederken; Meksika, orta Avrupa ve Güney Afrika’nın olumlu ayrışabileceğini öngördü.

JPMorgan Chase & Co. yakın zamanda küresel büyüme endişelerine ve emtia fiyatlarının daha ılımlı hale gelmesine atıfta bulunarak gelişmekte olan ülke yerel para birimi cinsi tahvillerdeki satış pozisyonunu kapatarak nötre döndü.

Goldman Sachs Stratejisti Davide Crosilla “Durgunluğa veya küresel büyümede yavaşlamaya doğru giderken, gelişen ülkelerin yerel para birimi tahvilleri genellikle daha iyi performans gösteren makro varlık sınıfı olur” değerlendirmesini yaptı.

Çin hisselerinde yükseliş beklentisi

New York’taki Totem Macro’nun Kurucusu Whitney Baker, bazı gelişmekte olan piyasaların faizi erken artırarak enflasyonu yönetmede iyi bir iş çıkardığını, Latin Amerika ve doğu Avrupa’nın faiz artışlarını tamamlamaya yakın olduklarını belirtti. Ancak yatırımcıların hepsi gelişen ülke tahvillerde pozisyon değiştirmeye hazır değil.

Londra merkezli Invesco Asset Management Limited’den Arnab Das, “enflasyonun zirveye ulaşıp ulaşmadığının hala belirsiz olduğu göz önüne alındığında, gelişmekte olan piyasalarda alıma geçmenin zor olduğunu” söyledi.

Öte yandan Citi’ye göre Çin hisseleri yakın zamanda yeniden yükselişe geçebilir. Benzer şekilde Fidelity, abrdn ve GAM gibi kurumlar ekonomik teşvik adımları ile ikinci yarıda Çin hisselerinin olumlu ayrışacağı görüşünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir