3600 ek göstergenin kapsamı genişliyor! Uzman isim detayları anlattı

02.05.2023 12:15 Son Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den 3600 ek göstergeye ilişkin yeni bir açıklama geldi ve “Birinci derece memurlar için kanun teklifi hazır” dedi.

Ekonomist Muhammed Bayram konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI NELER?

“Daha önce 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmıştı. 4 tane meslek grubu vardı. Bu meslek grubu öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi. Adaletsiz olduğundan bahsetmiştik. 4 meslek grubu değil, tüm memurlara 3600 ek gösterge yapılması şeklinde bir düzenleme yapıldı ve 15 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Tüm memurlarımız artık 3600 ek gösterge aldı.

3600 ek gösterge almasıyla birlikte emekli aylığı ve emekli ikramiyesi arttı. Çünkü ek gösterge düzenlemesinde memur katsayıdır, ücret katsayıdır. Ek göstergeniz ne kadar fazla ise aylık ikramiye cüzi olsa bile emekli aylığı ve emekli ikramiyesi artıyor. O yüzden bütün memurlarımız ek gösterge istiyor.  

Bununla beraber 5.3 milyon kamu personeli ek göstergeden faydalandı. Birinci derece geçmiş olmasına rağmen ek gösterge alamayanlar vardı. Sayın Vedat Bilgin’de buna ilişkin düzenlemelerin yapılacağından bahsetti. 1. derece gelen memurlar doğrudan 3600 ek göstergeye yükselecek.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Kadro unvanı derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitimi ek göstergeye tabi. Bir üniversite mezunu olan ve bir lise mezunu olan aynı ek göstergeye sahip olmuyorlar. 3600 ek gösterge verilmesiyle bu fark kapandı. Ama kamuda 1. derece gelmesine rağmen 3600 ek göstergeye düşemedikleri için Vedat Bilgin buna ilişkin bir düzenleme yapılacağından bahsetti.

Bütün memurlarda 1. dereye düşmesiyle beraber ek göstergeden faydalanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir